Derfor er det ikke mulig å få innvilget et SMS-lån

Det ligger i selve ordet, men et SMS-lån blir innvilget over telefon, via en SMS. Dette vil si at banken ikke undersøker din kredittverdi, eller mulighet til å betjene lånet, før innvilging. Det låneaktør ser på ved en undersøkelse av kredittverdi, er blant annet inntekt. Nåværende gjeld og eventuelle betalingsanmerkninger er også relevant. Det er i dag lovpålagt å gjøre denne undersøkelsen før innvilging av lån. Det er derfor ikke lenger mulig med SMS-lån i Norge. Det finnes likevel andre alternativer til denne typen usikret lån. Eksempler er smålån, kreditt og forbrukslån.

Hva er SMS-lån

Et SMS-lån er som oftest brukt for å dekke mindre utgifter. Dette kan for eksempel være en ny telefon eller PC. Også mindre regninger, som tannlege eller bilverksted. Lånet var et alternativ dersom du ikke hadde tid til å vente til neste lønning. SMS-lån ble i utgangspunktet opprettet for å forenkle låneprosessen, ofte fordi lånebeløpet er mindre enn vanlige forbrukslån. I dag er det ikke lenger mulig å søke denne typen lån i Norge.

Alternative lån

Alternativ til mindre lånebeløp kan i dag være kredittkort eller smålån. Søknad for smålån og kredittlån, kan sendes på nett. Med det nye gjeldsregisteret er søknadsprosessen som oftest automatisk.

Flere banker og andre långivere som Folkia, Lendo, Ferratum og Bank Norwegian tilbyr ulike typer smålån. Selv om summen på lånene kanskje er de samme, kan de mindre detaljene i lånet se forskjellig ut. Låneprosessen går over over noen minutter, og pengene er på konto innen noen virkedager. Det er likevel viktig å få med seg helheten av lånet.

Hvem kan få innvilget smålån

Långivere har en lavere terskel for å innvilge søknader ved SMS-lån og smålån. Dette er en glede for enkelte, men andre er skeptiske. Blant annet har du sett både luksusfellen og finansministeren ut mot SMS-lån. Du vil generelt sett kunne oppta et mindre lån fra dagen du fyller 20 år. Det er normalt krav til en minsteinntekt på 120 000 kroner. Dette lånet er uten sikkerhet. Det vil si at du ikke behøver stille med personlig eiendom som sikkerhet, for å få innvilget din søknad.

Tilgjengelighet og krav

SMS-lån har vært tilgjengelig siden 90-tallet, da de bærbare mobiltelefonene begynte å bli vanlig blant befolkningen. I likhet, har kravene også alltid vært tilgjengelig. Nå er du ofte nødt til å signere med Bank-ID. Dette etter at det er klart at du kan betjene lånet, samt gebyrene som følger med. Det inngår også gebyrer med et lite lån. Det inkluderes gebyr for å opprette og vedlikeholde avtalen, samt for fakturering og forsikringer. Også ved ulike endringer du ønsker å gjøre.

Hva som kan forhindre innvilget smålån

Du vil ikke få innvilget et smålån, dersom du ikke kan betale gebyrene. Det kan også være din alder eller inntekt, som gir grunn til avslag for det ønskede lånet. Den tredje faktoren, kan være at du ikke består kredittsjekken gjennomført av långiver. Dersom du har betalingsanmerkninger fra tidligere lån, vil prosessen med nye lån bli vanskeligere. Mange tenker de tidligere har fått innvilget lån, til tross for betalingsanmerkninger.

Lån med betalingsanmerkninger

Det stemmer at nye lån er mulig med betalingsanmerkninger. Dette er derimot kun gjeldende for lån med sikkerhet. Her stiller du egne eiendeler som sikkerhet, dersom du ikke klarer å betale lånet. Et smålån er et lite lån uten sikkerhet. Långiver vil derfor ikke ha noen sikkerhet dersom neste nedbetaling ikke gjennomføres. Derfor kan du ikke nødvendigvis kalle et smålån lettere enn andre. Reglene og kredittsjekke bak dette lånet er like strenge som alle andre. Dersom du søker smålån for å dekke betalingsanmerkninger, se heller nærmere på refinansiering.

Finn de beste smålånene

Det virker ofte som at det finnes et ubegrenset antall alternativ, når det gjelder smålån på markedet. Derfor lønner det seg å være smart, når du skal velge forbrukslån. Dette kan gjøres ved å anvende en, eller flere, nettsider som sammenligner lån. Her kan du finne oppsatte lister som sammenligner lånene. Du kan også få hjelp av en profesjonell. Disse kan anbefale deg de beste lånene for ditt formål. Det er lurt å først bruke en lånekalkulator smålån. Slik du hva personlige grenser og krav er før, du starter jakten.

Farlige smålån

Enkelte skrekkhistorier når det gjelder smålån, dukker stadig opp på nett. Grunnene til disse historiene, kan være årsaken til at enkelte personer ikke får innvilget smålån. Fremfor å kalle smålån farlige, er det viktigere å spre informasjon om formålene smålån skal og bør brukes til. Også når de bør unngås. Tenk deg om to ganger, og finn rikelig med informasjon før du søker smålån. Spesielt dersom det går til impulskjøp, eller for å dekke regningen på et annet forbrukslån.

Ta kontakt for hjelp

Ikke nøl med å ta kontakt med banken til det aktuelle lånet, dersom du er i tvil om vilkår. Selv om smålån er basert på en rask låneprosess, betyr det ikke at tankegangen bør være like rask. Ingen spørsmål er for detaljerte eller meningsløse, når det gjelder lån. Ta kontakt med kundeservice dersom du trenger mer hjelp, eller informasjon om smålån. Det finnes mange långivere som tilbyr denne typen lån.

Oppsummering

SMS-lån er kjent som raske lån du får innvilget, kun ved å sende en SMS. Denne typen lån er ikke lenger tilgjengelig i Norge, da det er ulovlig med lån uten kredittsjekk. Gode alternativ er kredittkort eller smålån. Grunnet det nye gjeldsregisteret, har også disse lånene en rask låneprosess. Minstebeløp for smålån kan ligge på rundt 1 000 kroner. Det er et usikret lån, og har derfor ofte høyere renter, men lavere nedbetalingstid. Det er tilgjengelig for personer over 20 år. Det er vanskelig å få innvilget dersom du har tidligere betalingsanmerkninger.